zondag 19 september 2010

Research #2

Onderwerp: Red One camera
Onderzoeksveld: Video/film camera’s

De Red One camera is de eerste camera die op 4K schiet, hierdoor is het mogelijk om zelfs speelfilms voor de bioscoop digitaal te schieten. Omdat de camera digitaal schiet is dat veel goedkoper dan het filmen op film, wat per filmrol gaat en ook qua ontwikkelen ontzettend duur is.

Onderzoeksvraag: Heeft de Red One camera echt meer te bieden dan een filmcamera, of is het alleen goedkoper?

Hypothese
Ik denk, ook mede doordat ik research heb gedaan op internet (zie bronnen), dat er nog veel meer voordelen zijn aan het filmen met de Red dan dat het goedkoper is. Zo is kun je digitaal schieten wat je wil, want het kost toch geen geld per take. Waardoor er ook een nieuw soort van filmen kan ontstaan. Doordat het materiaal digitaal word geschoten is er ook veel meer mee te doen in de nabewerking, waardoor er ook op die manier veel meer mogelijkheden zijn.

Plan van aanpak
Ik ben van plan om Gerwin Nysing te gaan interviewen over de Red One camera, omdat hij als gaffer vaak op de set met een Red heeft gedraaid. Ik ga hem vragen wat voor hem de voor en de nadelen aan het digitaal schieten met de Red, voor hem als gaffer. Voor de field-trip ga ik naar Cam-A-Lot in Amsterdam, omdat zij als een van de zeer weinige bedrijven in Nederland de Red camera verhuren. Ik hoop dat ik hieruit kan halen, of dat het een stuk gemakkelijker is om een Red te huren dan een filmcamera.

Bronnen:
http://www.red.com/

http://en.wikipedia.org/wiki/Red_Digital_Cinema_Camera_Company

http://library.creativecow.net/battistella_david/RED-MX/1

http://www.elysianpictures.com/red-info.htm

http://www.neonmedia.nl/camera_verhuur_rotterdam.htm

http://www.camalot.nl/nl-NL/pages/78/high_definition_intro.aspx

http://www.redtalk.nl/nl/nieuws/50-mxbelichtings-testen

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:5E5RpCO-01IJ:frankglencairn.wordpress.com/2009/05/22/cine-gamma-dynamic-range-for-digital-cinematography/+dynamic+range+television+screen+6+stops&cd=3&hl=nl&ct=clnk&gl=nl


 Hier is het interview met Gerwin Nysingh te beluisteren:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Over mij

Rotterdam, Zuid-Holland, Netherlands
Filmmaker op de WdKA